1 October 2017 in Veilig Online

Waarom is ook jouw website interessant voor hackers

door Olivier Arntz 1.31 min lezen
getagd #security

Bij Online Expert zien we dagelijks hackers die aankloppen op websites om er misbruik van te proberen maken. Dat is het geval bij alle websites op internet. Je hoeft je dus meestal niet geviseerd te voelen. Lees waarom ook jouw site interessant is voor hackers, en welke maatregelen je kan treffen.

Waarom is ook jouw website een interessant hacker doelwit?

Hoe beter je website gevonden wordt en hoe succesvoller je online bent, hoe groter het risico en de gevolgen voor je bedrijf.

Maar ook kleinere websites zijn een zeer interessant doelwit voor hackers. Dergelijke websites zijn namelijk meestal minder goed beveiligd en een gemakkelijker doelwit. Eventueel misbruik kan echter net zo grote proporties aannemen en zeer vervelende consequenties hebben.

Wees je bewust van de risico’s

Eigenaars van een website zijn zich meestal niet bewust van dit risico. Als ze zich hier al bewust van zijn, kunnen ze zich niet voorstellen hoe hun website daadwerkelijk misbruikt zou kunnen worden. ‘Onze website is toch niet belangrijk of interessant genoeg?’

Enkele voorbeelden van mogelijk misbruik nadat een hacker de controle krijgt over je website:

Slaap op beide oren

Met onze Expert abonnementen zorgen wij er voor dat je website continu up-to-date en beveiligd is voor hackers. Je kan op beide oren slapen.

We dragen zorg voor de volgende zaken:


Auteur

Online Expert Olivier Arntz

Olivier Arntz

Online Expert

Zaakvoerder van Online Expert. Gek op bedrijven online beter vindbaar en succesvoller maken.

Ontvang de nieuwste Online Expert tips

Getuigenissen

Dit is wat klanten over Online Expert vertellen

 • "Wat een verschil met onze vorige partner. Olivier is na het overeenkomen van de samenwerking onmiddellijk in actie getreden, heeft zeer snel vele verbeteringen doorgevoerd en communiceert zeer duidelijk. Aanrader voor iedereen die een goede relatie wil met zijn/haar online expert."

  Online Expert review door Erwin Liekens

  Erwin Liekens

  Stadsgids bij Taste The City

 • "Sinds we het vertrouwen aan Olivier hebben gegeven is onze zaak gestaag gegroeid. Wij raden Online Expert zeker aan en danken Olivier voor de continue updates en uitstekende service."

  Online Expert review door Guy Verhaegen

  Guy Verhaegen

  Zakenpartner De Keyser en de kok

 • "Het leuke aan werken met Olivier is dat wanneer ik vragen heb of hulp nodig heb, hij snel antwoordt, probeert te helpen waar hij kan en me tips geeft over wat ik zelf kan doen."

  Online Expert review door Sofie-Ann Bracke

  Sofie-Ann Bracke

  Trainer in lichaamshouding

 • "Met Olivier samenwerken is een aangename ervaring. Hij denkt met u mee en behoedde mij vaak om bepaalde keuzes te maken die technisch niet haalbaar waren of niet zouden bijdragen tot het gewenste resultaat."

  Online Expert review door Danièla Laeremans

  Danièla Laeremans

  Marketing manager bij Vitrapack en Rask

 • "Persoonlijke dienstverlening, mooi en functioneel webontwerp, constante begeleiding en opvolging. Blij!"

  Online Expert review door Sabine Bulcke

  Sabine Bulcke

  Zaakvoerder Interaxi