17 June 2016 in Realisaties

Meertalige website met blog

door Olivier Arntz 3.47 min lezen
getagd #webdesign #blog

In dit artikel geven we je graag een kijkje achter de schermen bij het tot stand komen van het ontwerp van een meertalige website met blog voor lichaamscoach Sofie-Ann Bracke.

De Opdracht

Begin 2014 liep Sofie-Ann tegen de beperkingen aan van haar website. Ze wenste een volledig redesign op maat, een nieuwe logo en een betere site structuur om haar professionele activiteiten overzichtelijker en aantrekkelijker te kunnen voorstellen.

Ook een meertalige website stond op haar verlanglijst om een breder internationaal publiek te kunnen bereiken.

Sofie-Ann was reeds een actieve blogger, maar deed dit voornamelijk op andere platformen.

Onze Aanpak

We startten het project met een gezellig kop koffie thuis bij Sofie-Ann. We bespraken al haar wensen in detail zodat we die daarna konden vertalen naar de voor haar meest optimale invulling. Tijdens deze inventarisatie kwamen ook de beperkingen en frustraties van de oude website nog even aan bod omdat die meestal ook een beter beeld geven over de aanleiding en soort gewenste veranderingen. Daarna gingen we dieper in op de professionele ambities van Sofie-Ann en hoe ze die wilde bereiken. Een belangrijke driver bleek het actiever willen aanboren van het zakelijke segment, dit parallel met de particuliere markt waar Sofie-Ann toen voornamelijk reeds actief en succesvol in was.

Zo kwamen we tot de volgende lijst met de belangrijkste functionele wensen:

Met al deze informatie als input gingen we aan de slag voor de concrete uitwerking.

Voor het nieuwe logo, bijhorende icoontjes en website layout werd gewerkt vanuit een kleurenpalet en vormen die Sofie-Ann aanspraken. Na het voorleggen van de eerste proefontwerpen werd alles na akkoord van Sofie-Ann uitgewerkt tot definitieve versies.

Voor de nieuwe structuur en functionaliteit hebben we gewerkt vanuit de lijst professionele activiteiten en hebben we samen met Sofie-Ann de nieuwe structuur en functies getest om te komen tot de meest optimale configuratie (o.a. menu, submenu, zijbalk, evenementen, vertalingen, …).

Op de homepagina kozen we voor een grote foto die rust en stabiliteit uitstraalt.

De nieuwe website heeft een frisse en moderne uitstraling met een stijl die volledig aansluit bij waar Sofie-Ann als Lichaamscoach voor staat.

Om steeds up-to-date en veilig te zijn met haar website, heeft Sofie-Ann een Expert abonnement. Hierdoor kan ze bovendien rekenen op onbeperkt advies en het kunnen stellen van vragen in verband met haar website.

Het Resultaat

Binnen 2 maanden na het lanceren van de nieuwe website, verdubbelde het aantal bezoekers.

Per week krijgt Sofie-Ann een aantal nieuwe inschrijvingen voor haar nieuwsbrief waardoor ze een steeds groter publiek weet te bereiken.

Sofie-Ann blogt zeer actief en volgt daarbij het advies (SEO) in haar dashboard zodat haar artikelen beter presteren in Google zoekresultaten. Op die manier slaagt Sofie-Ann er in om zonder extra marketing of extra optimalisatie stelselmatig haar klantenbestand te laten groeien.

Hier is wat Sofie-Ann zei toen we haar vroegen hoe het nu met haar website gaat:

Online Expert heeft in 2014 mijn website gemaakt. Ik ben hier zeer tevreden over. Het proces was zeer persoonlijk en volledig op maat. Ik heb nu de professionele website die ik altijd al wilde en ben er trots op. Zonder twijfel heeft dit bijgedragen aan de verdere groei van mijn activiteiten. Een persoonlijke online expert hebben voor al mijn vragen is bovendien een geruststelling omdat alles steeds complexer wordt. – Sofie-Ann, Lichaamscoach

Als jij op zoek bent naar coaching voor lichaam en houding, neem dan zeker eens een kijkje op de (site:https://sofieannbracke.be target:_blank text:website van lichaamscoach Sofie-Ann Bracke).

Heb jij ook interesse om samen te werken met Online Expert? Laten we persoonlijk kennis maken.


Auteur

Online Expert Olivier Arntz

Olivier Arntz

Online Expert

Zaakvoerder van Online Expert. Gek op bedrijven online beter vindbaar en succesvoller maken.

Ontvang de nieuwste Online Expert tips

Getuigenissen

Dit is wat klanten over Online Expert vertellen

 • "Wat een verschil met onze vorige partner. Olivier is na het overeenkomen van de samenwerking onmiddellijk in actie getreden, heeft zeer snel vele verbeteringen doorgevoerd en communiceert zeer duidelijk. Aanrader voor iedereen die een goede relatie wil met zijn/haar online expert."

  Online Expert review door Erwin Liekens

  Erwin Liekens

  Stadsgids bij Taste The City

 • "Sinds we het vertrouwen aan Olivier hebben gegeven is onze zaak gestaag gegroeid. Wij raden Online Expert zeker aan en danken Olivier voor de continue updates en uitstekende service."

  Online Expert review door Guy Verhaegen

  Guy Verhaegen

  Zakenpartner De Keyser en de kok

 • "Het leuke aan werken met Olivier is dat wanneer ik vragen heb of hulp nodig heb, hij snel antwoordt, probeert te helpen waar hij kan en me tips geeft over wat ik zelf kan doen."

  Online Expert review door Sofie-Ann Bracke

  Sofie-Ann Bracke

  Trainer in lichaamshouding

 • "Met Olivier samenwerken is een aangename ervaring. Hij denkt met u mee en behoedde mij vaak om bepaalde keuzes te maken die technisch niet haalbaar waren of niet zouden bijdragen tot het gewenste resultaat."

  Online Expert review door Danièla Laeremans

  Danièla Laeremans

  Marketing manager bij Vitrapack en Rask

 • "Persoonlijke dienstverlening, mooi en functioneel webontwerp, constante begeleiding en opvolging. Blij!"

  Online Expert review door Sabine Bulcke

  Sabine Bulcke

  Zaakvoerder Interaxi